Fundatie techniek Haarlem

Fundering Haarlem door Pabu: Al 25 jaar ervaring in heiwerken en fundaties in Haarlem en omstreken.

Bent u op zoek naar een fundatie specialist in Haarlem e.o.?

Kiezen voor een fundatie specialist in Haarlem zoals Pabu is kiezen voor vakmanschap

Hei- en funderingswerk is een serieuze zaak en vereist ervaring en vakmanschap. PABU is een Haarlems familiebedrijf en heeft ruim 25 jaar brede vakkennis en ervaring opgebouwd op het gebied van:

• uitbreiding en/of renovatie van oudere gebouwen;
• specifieke eisen op kleine bouw- en renovatieprojecten;
• lokale bodemgesteldheid (bijv. palenrot).

PABU is een bedrijf met speciaal toegepaste technieken en machines voor heiwerken en fundaties. Onze (relatief kleine) heimachines zijn trillingsarm en geluidsarm en geven daarom weinig overlast. PABU biedt ook de mogelijkheid voor een combinatie in hei- en fundatiewerk, waarbij een goede voortgang van de planning gegarandeerd wordt én prijstechnisch voordeel oplevert.

Pabu als fundatie specialist biedt u veel meer

Ook kunt u bij ons terecht voor het storten van alle typen betonvloeren, grond- en sloopwerk, vlechtwerk, betonstaalmatten en loodgieter- en rioleringswerk. Alle werkzaamheden worden verricht door vakpersoneel. Hierdoor worden we niet voor niets veel gevraagd voor veelzijdige opdrachten.

Pabu geeft advies op maat

PABU adviseert u graag over de meest efficiënte wijze van fundatie werkzaamheden, rekening houdend met uw wensen. Wij zijn gewend uitzonderlijke situaties op een creatieve wijze op te lossen, zonder op de kwaliteit van het heiwerk in te leveren.

Vakmanschap en betrouwbaarheid staan voorop bij PABU

Heiwerken Haarlem

Onze zeer kleine heimachine (400 kg zwaar en maar 65 cm breed) past door elke deur waardoor de machine bij PABU niet over het huis heen hoeft worden getild door een hijskraan!

De stalen buispaal is bij uitstek geschikt voor werken binnen bestaande gebouwen, of bij kleine toegangsopeningen. De paal wordt opgebouwd uit ter plaatse aan elkaar gelaste stalen buiselementen.

De meest gangbare techniek is in de buis heien (trillingsarm). Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om de buizen te persen met behulp van vijzels, die worden verankerd aan de constructieve betonvloer waar het gehele gewicht van het gebouw op rust (trillingsvrij). De binnenruimte van de buispaal wordt na het heien voorzien van wapening en beton. PABU heeft een ruime ervaring in het specialisme van stalen buispalen en beschikt over de daarvoor benodigde speciale machines.

De stalen buispalen zijn bijzonder geschikt voor kleine of moeilijk bereikbare ruimtes, heien is al mogelijk vanaf 65 cm doorgang. Ideaal bij het realiseren van aanbouwen en kleine, inpandige verbouwingen zowel op kleine projecten als op onderdelen van grote projecten waar enkele extra palen noodzakelijk zijn.

Kenmerken van stalen buispalen:

  • worden trillingsarm geheid of trillingsvrij geperst
  • beschikbaar in diameter 168, 219, 273 en 323
  • de maximale paallengte is flexibel, max. 3m lengte uit één stuk
  • palen kunnen over gehele lengte gewapend worden (incl. afstandhouders)
  • vulling van C25 betonkwaliteit
  • wapening in FeB 500 HWL kwaliteit

Trillingsarm of trillingsvrij heien van stalen buispalen is ons specialisme

Fundatie Haarlem

De fundering is het deel van een constructie dat zorgt dat het eigen gewicht en de daarop uitgeoefende krachten worden overgedragen aan de draagkrachtige ondergrond. We plaatsen verschillende soorten funderingen.

Een fundering op staal wordt toegepast bij een licht gebouw of constructie op een bodem met voldoende draagkracht. Een staalfundering bestaat vaak uit een met gewapend beton gevulde sleuf, waarop de rest van de constructie is gebouwd. De fundering wordt door de ondergrond op zijn plaats gehouden.

Een algemene vloerplaat passen we toe bij weinig draagkrachtige en horizontaal gelijkmatig gelaagde ondergrond. Een dubbelgewapende betonnen plaat van minstens 15 cm dikte, wordt over de gehele oppervlakte van het gebouw geplaatst en voorzien van een betonnen rand tot op vorstvrije diepte (minimum 60cm) tegen het opvriezen.

Een paalfundering wordt meestal toegepast bij onvoldoende draagkracht van de oppervlakte en geen grondverbetering mogelijk is. Heipalen verplaasten het

gewicht van de bovenliggende constructie naar dieper gelegen zandlagen. Er zijn meerdere methodes voor het aanbrengen van een paalfundering.

Een caissonfundering bestaat uit een grote, meestal betonnen ‘doos’, die ervoor zorgt dat het gewicht van de bovenop gebouwde constructie over een groot oppervlak wordt verdeeld.

Funderingsrenovatie

Door veelal variërende grondwaterstanden, verdroging en grondwateronttrekking kunnen funderingsproblemen ontstaan. Paalrot bij een houten paalfundering, verzakkingen van staalfunderingen of trillingsschade door bijv. verkeer zijn specifieke problemen, waarbij funderingsonderzoek nodig is. PABU adviseert vervolgens of een renovatie van de fundering mogelijk is.

Ook bieden we de mogelijkheid om vervangende en/of ondersteunende fundatie-constructies aan te brengen in combinatie met buispalentechniek.

Uw hei of fundatie offerte aanvragen

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul onderstaand formulier in. PABU garandeert binnen vijf werkdagen uw offerte op maat.

[iphorm id = “1” name = “Request offer”]

Veelgestelde fundatie en heiwerken vragen

Heeft u nog vragen over fundatie of (onder)heien? Of deze website “Fundatie Haarlem” geven wij op de meest gestelde vragen over hei- en funderingswerk antwoorden.

Als uw vraag niet op Fundatie Haarlem staat

Staat uw vraag er niet bij? Mail naar info@pabu.nl en u ontvangt zsm een antwoord.

Wat is mijn voordeel als ik de hele fundatie aan de firma Pabu uitbesteed?

Uw voordeel is dat u een zeer scherpe en complete prijs krijgt voor de fundering en desgewenst het grondwerk.

Wat is een sondering?

Dit is een grondmeting die aangeeft hoe diep de dragende zandplaat zit.

Wat betekent trillingsarm heien?

Dat betekent dat de heipalen de grond worden ingeslagen met een heigewicht die in de stalen buispaal naar de bodem gaat zodat de slagenegie direct de bodem ingaat en de rest van de buis wordt mee getrokken. Dit geeft aanzienlijk minder trillingen dan als er boven op de paal zou worden geslagen.

Contact

adres Conradweg 31, 2031 CM Haarlem

telefoon 0251 206041

Mobiel René Warmerdam 06 53160294

e-mail info@pabu.nl

KvK 34092823

Rabobank NL89RABO0324464908

BTW nr. NL807205084B01

[wpgmza id=”1″]