• Pabu de Fundatie, Heiwerk & fundatie techniek specialist uit Haarlem

  Pabu biedt u een vakspecialist voor de juiste herstel werkzaamheden

  Pabu - Fundatie en Heien

Fundering Haarlem door Pabu: Al 25 jaar ervaring in heiwerken en fundaties in Haarlem en omstreken.

Fundering renovatie en fundering reparatie

Pabu B.V. is een Haarlems heibedrijf welke in de afgelopen 25 jaar veel ervaring en renovatie expertise heeft opgebouwd om tegen een eerlijke prijs een hoge kwaliteit renovatiewerk uit te voeren.

De fundatie van oudere panden is vaak door palen /betonrot ernstig verzwakt / verzakt waardoor scheuren ontstaan die ook de veiligheid bedreigen. Afhankelijk van geconstateerde gebreken wordt door Pabu in samenspraak met een constructeur een herstelplan opgesteld.

Onze toegevoegde waarde is het uitvoeren van de complete fundatiewerkzaamheden zoals heien, fundatiebalken, vloeren, grondwerk en het afvoeren van overtollige grond.

Via onze onlangs vernieuwde website www.pabu.nl is veel meer specifieke informatie beschikbaar over onze werkwijze en gebruikte hei & fundatie-technieken.

Wij werken met kleine heimachines (65 cm breed & gewicht 400 kg) waardoor wij trillingsarm en ook op zeer moeilijk bereikbare plaatsen kunnen heien.

Fundering renovatie en fundering reparatie zodat de waarde van uw pand behouden blijft

Dit moet u weten over fundering renovatie en fundering reparatie

“Voor het renoveren of repareren van uw fundering voor uw pand bieden wij u de juiste kennis en machines.”

Oorzaken

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen die kunnen leiden tot funderingsproblemen. Hierdoor is een fundering renovatie of reparatie onvermijdelijk. Veel voorkomende oorzaken zijn;

 • Grondwater daling met droogstand van palen tot gevolg.
 • Bacteriën, schimmels.
 • Bodemdaling.
 • Verkeersbelasting.
 • Bouwwerkzaamheden in de nabijheid.
 • Aardbevingen.

Vaak kan de oorzaak ook een combinatie zijn van de verschillende factoren die elkaar juist versterken. Wanneer een paal namelijk aangetast is door droogstand of bacteriën, dan hebben de trillingen uit de omgeving van bijvoorbeeld het verkeer ook meer invloed op de fundering.

Wij bieden renovatie en reparatie van funderingen aan voor:

 • Monumentale panden
 • Bedrijfspanden
 • Particulieren woningen

Onze heimachines kunnen op elk gewenste plek komen, zonder bijkomstigheid
van takelmachines of hijskranen!

 • Herkent u dit?

  Dan is het de hoogste tijd voor fundering reparatie!

  Pabu - Fundatie en Heien

Fundatie Haarlem

De fundering is het deel van een constructie dat zorgt dat het eigen gewicht en de daarop uitgeoefende krachten worden overgedragen aan de draagkrachtige ondergrond. We plaatsen verschillende soorten funderingen.

Een fundering op staal wordt toegepast bij een licht gebouw of constructie op een bodem met voldoende draagkracht. Een staalfundering bestaat vaak uit een met gewapend beton gevulde sleuf, waarop de rest van de constructie is gebouwd. De fundering wordt door de ondergrond op zijn plaats gehouden.

Een algemene vloerplaat passen we toe bij weinig draagkrachtige en horizontaal gelijkmatig gelaagde ondergrond. Een dubbelgewapende betonnen plaat van minstens 15 cm dikte, wordt over de gehele oppervlakte van het gebouw geplaatst en voorzien van een betonnen rand tot op vorstvrije diepte (minimum 60cm) tegen het opvriezen.

Een paalfundering wordt meestal toegepast bij onvoldoende draagkracht van de oppervlakte en geen grondverbetering mogelijk is. Heipalen verplaasten het

gewicht van de bovenliggende constructie naar dieper gelegen zandlagen. Er zijn meerdere methodes voor het aanbrengen van een paalfundering.

Een caissonfundering bestaat uit een grote, meestal betonnen ‘doos’, die ervoor zorgt dat het gewicht van de bovenop gebouwde constructie over een groot oppervlak wordt verdeeld.

Funderingsrenovatie

Door veelal variërende grondwaterstanden, verdroging en grondwateronttrekking kunnen funderingsproblemen ontstaan. Paalrot bij een houten paalfundering, verzakkingen van staalfunderingen of trillingsschade door bijv. verkeer zijn specifieke problemen, waarbij funderingsonderzoek nodig is. PABU adviseert vervolgens of een renovatie van de fundering mogelijk is.

Ook bieden we de mogelijkheid om vervangende en/of ondersteunende fundatie-constructies aan te brengen in combinatie met buispalentechniek.

Vraag hier uw hei, fundatie of renovatie offerte aan.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul onderstaand formulier in. PABU garandeert binnen vijf werkdagen uw offerte op maat.

[iphorm id = “1” name = “Request offer”]

Veelgestelde fundatie en heiwerken vragen

Heeft u nog vragen over fundatie of (onder)heien? Of deze website “Fundatie Haarlem” geven wij op de meest gestelde vragen over hei- en funderingswerk antwoorden.

Als uw vraag niet op Fundatie Haarlem staat

Staat uw vraag er niet bij? Mail naar info@pabu.nl en u ontvangt zsm een antwoord.

Wat is mijn voordeel als ik de hele fundatie aan de firma Pabu uitbesteed?

Uw voordeel is dat u een zeer scherpe en complete prijs krijgt voor de fundering en desgewenst het grondwerk.

Wat is een sondering?

Dit is een grondmeting die aangeeft hoe diep de dragende zandplaat zit.

Wat betekent trillingsarm heien?

Dat betekent dat de heipalen de grond worden ingeslagen met een heigewicht die in de stalen buispaal naar de bodem gaat zodat de slagenegie direct de bodem ingaat en de rest van de buis wordt mee getrokken. Dit geeft aanzienlijk minder trillingen dan als er boven op de paal zou worden geslagen.

Contact

Adres Conradweg 31, 2031 CM Haarlem
Telefoon 0251 206041
Mobiel René Warmerdam 06 53160294
E-mail info@pabu.nl
KvK 34092823
Rabobank NL89RABO0324464908
BTW nr. NL807205084B01

[wpgmza id=”1″]