Trillingsvrij persen

  • Trillingsvrij persen - Fundatie Haarlem

    Pabu biedt u een vakspecialist voor het trillingsvrij persen

    Pabu - Fundatie en Heien

Fundering Haarlem door Pabu: Al 25 jaar ervaring in heiwerken en fundaties in Haarlem en omstreken.

Trillingsvrij persen

Pabu B.V. is een fundatiebedrijf welke in de afgelopen 25 jaar veel bodem expertise heeft opgebouwd om tegen een redelijke prijs een hoge kwaliteit fundatiewerk levert.

Wij werken met speciale kleine persmachines (65 cm breed & gewicht 400 kg) waardoor wij trillingsvrij ook op zeer moeilijk bereikbare plaatsen de buispalen in de grond kunnen persen.

Onze toegevoegde waarde is het uitvoeren van de complete fundatiewerkzaamheden zoals heien, persen, fundatiebalken, vloeren, grondwerk en het afvoeren van overtollige grond.

Via onze onlangs vernieuwde website www.pabu.nl is veel meer specifieke informatie beschikbaar over onze werkwijze en het gebruik van de pers & fundatietechniek.

Vakmanschap en betrouwbaarheid staan voorop bij PABU

Dit moet u weten over het Trillingsvrij persen

“Voor het trillingsvrij persen van uw fundering bieden wij van Pabu de juiste kennis en machines.”

Soms is trillingsarm heien niet de beste optie. Hierbij is het belangrijk dat de trillingschade tot een minimum worden teruggebracht om schade in de omgeving te voorkomen. Werkzaamheden waarin trillingsvrij persen wordt toegepast zijn bijvoorbeeld bij fundatie en renovatie.

Voor het funderen zijn er twee technieken die de PABU toepast: heien of persen. De keuze in techniek hangt sterk af van de omstandigheden van het project, de ondergrond en de omgeving waarin er geheid of geperst moet worden. Tijdens funderingsherstel waarbij we de palen persen, gaan de stalen palen door de nieuwe gewapende vloer voorzien van trekankers. Als tegengewicht wordt  het huis

gebruikt. Dit gebeurt trillingsvrij. Hierdoor is de kans op schade tot het absolute minimum beperkt wordt. Pabu beschikt over gespecialiseerde kleine persmachines die in kleine ruimten kunnen persen en funderen.

Hoe worden heipalen geperst?

Onze hydraulische persen zijn zeer geschikt voor het trillingsarm indrukken van stalen buispalen tot de harde grondlaag. Aan  weerszijden van de te drukken stalen buispalen worden door twee hydrolische cylinders de paal in de grond gedrukt. Deze wordt met zeer veel kracht gedrukt door de uitsparingen in de nieuwe betonvloer. Tot slot worden de stalen buispaal segmenten tot de benodigde harde zandlaag geperst.

Onze persmachines kunnen op elk gewenste plek komen, zonder bijkomstigheid
van takelmachines of hijskranen!

  • Trillingsvrij persen

    Fundatie Haarlem - Fundatie Haarlem - Pabu Heiwerk & fundatie techniek

Fundatie Haarlem

De fundering is het deel van een constructie dat zorgt dat het eigen gewicht en de daarop uitgeoefende krachten worden overgedragen aan de draagkrachtige ondergrond. We plaatsen verschillende soorten funderingen.

Een fundering op staal wordt toegepast bij een licht gebouw of constructie op een bodem met voldoende draagkracht. Een staalfundering bestaat vaak uit een met gewapend beton gevulde sleuf, waarop de rest van de constructie is gebouwd. De fundering wordt door de ondergrond op zijn plaats gehouden.

Een algemene vloerplaat passen we toe bij weinig draagkrachtige en horizontaal gelijkmatig gelaagde ondergrond. Een dubbelgewapende betonnen plaat van minstens 15 cm dikte, wordt over de gehele oppervlakte van het gebouw geplaatst en voorzien van een betonnen rand tot op vorstvrije diepte (minimum 60cm) tegen het opvriezen.

Een paalfundering wordt meestal toegepast bij onvoldoende draagkracht van de oppervlakte en geen grondverbetering mogelijk is. Heipalen verplaasten het

gewicht van de bovenliggende constructie naar dieper gelegen zandlagen. Er zijn meerdere methodes voor het aanbrengen van een paalfundering.

Een caissonfundering bestaat uit een grote, meestal betonnen ‘doos’, die ervoor zorgt dat het gewicht van de bovenop gebouwde constructie over een groot oppervlak wordt verdeeld.

Funderingsrenovatie

Door veelal variërende grondwaterstanden, verdroging en grondwateronttrekking kunnen funderingsproblemen ontstaan. Paalrot bij een houten paalfundering, verzakkingen van staalfunderingen of trillingsschade door bijv. verkeer zijn specifieke problemen, waarbij funderingsonderzoek nodig is. PABU adviseert vervolgens of een renovatie van de fundering mogelijk is.

Ook bieden we de mogelijkheid om vervangende en/of ondersteunende fundatie-constructies aan te brengen in combinatie met buispalentechniek.

Vraag hier uw trillingsvrij persen offerte aan.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul onderstaand formulier in. PABU garandeert binnen vijf werkdagen uw offerte op maat.

[iphorm id = “1” name = “Request offer”]

Veelgestelde fundatie en heiwerken vragen

Heeft u nog vragen over fundatie of (onder)heien? Of deze website “Fundatie Haarlem” geven wij op de meest gestelde vragen over hei- en funderingswerk antwoorden.

Als uw vraag niet op Fundatie Haarlem staat

Staat uw vraag er niet bij? Mail naar info@pabu.nl en u ontvangt zsm een antwoord.

Wat is mijn voordeel als ik de hele fundatie aan de firma Pabu uitbesteed?

Uw voordeel is dat u een zeer scherpe en complete prijs krijgt voor de fundering en desgewenst het grondwerk. Ook bent u goed verzekerd voor dit werk via onze CAR dekking zodat u ook deze kosten bespaart.

Wat is een sondering?

Dit is een grondmeting die aangeeft hoe diep de dragende zandplaat zit.

Wat betekent trillingsarm heien?

Dat betekent dat de heipalen de grond worden ingeslagen met een heigewicht die in de stalen buispaal naar de bodem gaat zodat de slagenegie direct de bodem ingaat en de rest van de buis wordt mee getrokken. Dit geeft aanzienlijk minder trillingen dan als er boven op de paal zou worden geslagen.

Contact

Adres Conradweg 31, 2031 CM Haarlem
Telefoon 0251 206041
Mobiel René Warmerdam 06 53160294
E-mail info@pabu.nl
KvK 34092823
Rabobank NL89RABO0324464908
BTW nr. NL807205084B01

[wpgmza id=”1″]