• Pabu - Uw serre bouwen, uitbouw of aanbouw door de specialist uit Haarlem

    Pabu biedt u een vakspecialist voor de juiste fundering

    Pabu - Fundatie en Heien
  • Fundatie Haarlem -Serre bouwen, uitbouw of aanbouw

    Pabu biedt u een vakspecialist voor de juiste fundering

    Pabu - Fundatie en Heien

Fundering Haarlem door Pabu: Al 25 jaar ervaring in heiwerken en fundaties in Haarlem en omstreken.

Wilt u een serre bouwen, uitbouw of aanbouw?

Pabu B.V. is een familiebedrijf uit Haarlem die in de afgelopen 25 jaar een grote expertise heeft opgebouwd in bodemkennis en het maken van goed fundatiewerk tegen een redelijke prijs.

Ook voor de bouw van een serre of een uit/aanbouw is een goede fundatie van groot belang. Voor elke aanbouw aan een bestaand onderheid pand zijn er in principe maar twee opties, een aan het pand gekoppelde en onderheide fundatie of een losse zelfdragende fundatie. Afhankelijk van de diepte en totaal gewicht van het bouwwerk en het noodzakelijke sondatie rapport betreffende de bodemgesteldheid zal een constructeur de uitvoering bepalen.

Wij werken met kleine heimachines (65 cm breed & gewicht 400 kg) waardoor wij trillingsarm en ook op zeer moeilijk bereikbare plaatsen onze heiwerkzaamheden kunnen uitvoeren.
Onze toegevoegde waarde is het uitvoeren van de complete fundatiewerkzaamheden zoals heien, fundatiebalken, vloeren, grondwerk en het afvoeren van overtollige grond.

Vakmanschap en betrouwbaarheid staan voorop bij PABU

Dit moet u weten voor het onderheien en het leggen van uw fundering als u serre gaat bouwen

“Voor het onderheien en storten van uw fundering voor uw serre bieden wij u de juiste kennis en machines.”

Voor de uitbreiding of aanbouw van uw woning met een serre komt veel bij kijken. Voor elke aanbouw of uitbreiding staat vast dat u van tevoren een fundering nodig heeft waarop uw bouwwerk moet rusten. Om een goede fundering met de juiste capaciteit te realiseren is een goede berekening nodig. Hierbij zijn o.a. de ondergrond of bodem waarop geheid wordt een belangrijke factor. Maar ook de bovenliggende opbouw zal mee berekend moeten worden om de juiste fundering te kunnen bepalen.

Alvorens de fundering gelegd wordt moet er veelal geheid worden. Heien is noodzakelijk zodat de fundering niet kan verzakken. Pabu uit Haarlem is specialist op het gebied van adviseren, onderheien en het leggen van een goede fundering. De constructeur bepaald de juiste paallengte en de uitvoering van de werkzaamheden van een goede fundering. Voor uw serre raden wij u aan om met ons contact op te nemen. Wij beschikken over de juiste machines en door onze kleinschalige werkwijze kunnen wij flexibel meedenken en werken tijdens dit traject.

Onze heimachines kunnen op elk gewenste plek komen, zonder bijkomstigheid
van takelmachines of hijskranen!

  • Fundatie Haarlem - Fundatie Haarlem - Pabu Heiwerk & fundatie techniek

Fundatie Haarlem

De fundering is het deel van een constructie dat zorgt dat het eigen gewicht en de daarop uitgeoefende krachten worden overgedragen aan de draagkrachtige ondergrond. We plaatsen verschillende soorten funderingen.

Een fundering op staal wordt toegepast bij een licht gebouw of constructie op een bodem met voldoende draagkracht. Een staalfundering bestaat vaak uit een met gewapend beton gevulde sleuf, waarop de rest van de constructie is gebouwd. De fundering wordt door de ondergrond op zijn plaats gehouden.

Een algemene vloerplaat passen we toe bij weinig draagkrachtige en horizontaal gelijkmatig gelaagde ondergrond. Een dubbelgewapende betonnen plaat van minstens 15 cm dikte, wordt over de gehele oppervlakte van het gebouw geplaatst en voorzien van een betonnen rand tot op vorstvrije diepte (minimum 60cm) tegen het opvriezen.

Een paalfundering wordt meestal toegepast bij onvoldoende draagkracht van de oppervlakte en geen grondverbetering mogelijk is. Heipalen verplaasten het

gewicht van de bovenliggende constructie naar dieper gelegen zandlagen. Er zijn meerdere methodes voor het aanbrengen van een paalfundering.

Een caissonfundering bestaat uit een grote, meestal betonnen ‘doos’, die ervoor zorgt dat het gewicht van de bovenop gebouwde constructie over een groot oppervlak wordt verdeeld.

Funderingsrenovatie

Door veelal variërende grondwaterstanden, verdroging en grondwateronttrekking kunnen funderingsproblemen ontstaan. Paalrot bij een houten paalfundering, verzakkingen van staalfunderingen of trillingsschade door bijv. verkeer zijn specifieke problemen, waarbij funderingsonderzoek nodig is. PABU adviseert vervolgens of een renovatie van de fundering mogelijk is.

Ook bieden we de mogelijkheid om vervangende en/of ondersteunende fundatie-constructies aan te brengen in combinatie met buispalentechniek.

Vraag hier uw hei of fundatie offerte aan voor uw serre of aanbouw

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul onderstaand formulier in. PABU garandeert binnen vijf werkdagen uw offerte op maat.

[iphorm id = “1” name = “Request offer”]

Veelgestelde fundatie en heiwerken vragen

Heeft u nog vragen over fundatie of (onder)heien? Of deze website “Fundatie Haarlem” geven wij op de meest gestelde vragen over hei- en funderingswerk antwoorden.

Als uw vraag niet op Fundatie Haarlem staat

Staat uw vraag er niet bij? Mail naar info@pabu.nl en u ontvangt zsm een antwoord.

Wat is mijn voordeel als ik de hele fundatie aan de firma Pabu uitbesteed?

Uw voordeel is dat u een zeer scherpe en complete prijs krijgt voor de fundering en desgewenst het grondwerk. Ook bent u goed verzekerd voor dit werk via onze CAR dekking zodat u ook deze kosten bespaart.

Wat is een sondering?

Dit is een grondmeting die aangeeft hoe diep de dragende zandplaat zit.

Wat betekent trillingsarm heien?

Dat betekent dat de heipalen de grond worden ingeslagen met een heigewicht die in de stalen buispaal naar de bodem gaat zodat de slagenegie direct de bodem ingaat en de rest van de buis wordt mee getrokken. Dit geeft aanzienlijk minder trillingen dan als er boven op de paal zou worden geslagen.

Contact

Adres Conradweg 31, 2031 CM Haarlem
Telefoon 0251 206041
Mobiel René Warmerdam 06 53160294
E-mail info@pabu.nl
KvK 34092823
Rabobank NL89RABO0324464908
BTW nr. NL807205084B01

[wpgmza id=”1″]